Doorschijnend Wit / Diffuus: Zachte reflectie, maar ook te gebruiken om doorheen te flitsen
Wit: Weerkaatst het licht voor een zachter en natuurlijker beeld
Zilver: Harde en contrastrijke reflectie voor o.a. zwart wit fotografie
Goud: Voor een warme / gouden reflectie. 


Flitsparaplu’s: in één flits een prachtige foto

Flitsparaplu’s zijn van essentieel belang zodra u voor een natuurlijk beeld wilt gaan.
De flitsparaplu helpt namelijk het licht van de flits te verzachten. Zonder dit hulpmiddel zult u veelal ervaren dat er schaduwen en harde contrasten worden veroorzaakt. UwCamera heeft diverse flitscamera’s in het assortiment. We vertellen u graag meer over deze producten en vergelijken ze met elkaar.

(Doorschijnend) witte flitsparaplu

Elk kleurtype flitsparaplu heeft weer een eigen unieke toepassing. Het witte oppervlak zorgt voor een zacht, diffuus licht wat ideaal is voor portretfotografie. Het minimaliseert namelijk harde schaduwen. De doorschijnende flitsparaplu creëert nog zachtere beelden. Toch krijgt u met beide flitsparaplu’s natuurlijke beelden, dit komt door de gelijkmatige en natuurlijke belichting. Een voorbeeld waar men vaak (doorschijnende) witte flitsparaplu’s gebruikt is babyfotografie. Zo wordt er namelijk een rustige en zachte sfeer gecreëerd. Dit sluit dan volledig aan op het thema. 

Gouden flitsparaplu

De gouden flitsparaplu’s hebben een reflecterende gouden coating aan de binnenkant. Dit resulteert bij fotograferen in een warm beeld. Dit is vaak gewenst bij portretfotografie. Zo wordt er namelijk warmte en gloed aan de huidtinten toegevoegd. Het is natuurlijk altijd beter om een ‘gezonder’ kleurtje terug te zien op de foto’s.

Zilveren flitsparaplu 

Liever een harder licht en meer contrast aan het onderwerp geven? Dan is de zilveren flitsparaplu de meest toepasselijke keuze. Met dit type flitsparaplu creëert het meer licht. Dit komt doordat de zilveren flitsparaplu meer licht reflecteert. Wanneer u aan creatieve fotografie doet is een zilveren flitsparaplu zeker een goed idee. In dit geval zijn schaduwen, contrasten en dramatische lichteffecten namelijk erg belangrijk.

Meer dan alleen flitsparaplu’s 

UwCamera is gespecialiseerd in diverse accessoires voor studiofotografie. Naast flitsparaplu’s hebben we ook reflectieschermen, (soft)boxen, beauty dish en reflectoren, snoots, achtergronden, achtergrondhouders, LED-sticks, LED-lampen, lampen en flitsbuizen, lampstatieven en grijskaarten. Kortom: alles om studiofotografie zo professioneel mogelijk uit te voeren.
Heeft u vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op.