Filter

close
0
Onbeperkt
Welke kleuren reflectieschermen bestaan er?
Doorschijnend wit / diffuus: Zachte reflectie, maar ook te gebruiken om doorheen te flitsen
Wit: Weerkaatst het licht voor een zachter en natuurlijker beeld
Zwart: Voorkom ongewenste schitteringen
Zilver: Harde en contrastrijke reflectie voor o.a. zwart wit fotografie
Goud: Voor een warme / gouden reflectie.
Groen: Voor het gebruik als "greenscreen"
Blauw: Voor het gebruik als "bluescreen"


Weergave:


Bezig met laden...
  • local_shipping Vandaag besteld, de eerstvolgende werkdag verzonden
  • euro_symbol Gratis verzending vanaf ā‚¬ 50,00
  • place Verzending vanuit ons eigen magazijn in Nederland

Reflectieschermen voor de perfecte belichting 

Een reflectiescherm in uw fotostudio is een waardevolle toevoeging. Het zorgt namelijk voor een efficiënte verspreiding van het licht. Hierdoor wordt schaduw verminderd en komt het onderwerp meer naar voren. Reflectieschermen zijn een eenvoudig maar effectief hulpmiddel bestaand uit een lichtgewicht frame. Dit frame is bedekt met reflecterend materiaal. Afhankelijk van het type foto maakt u de keuze uit de kleur van het reflectiescherm. Hier komen we uitgebreid op terug. Lees daarom snel verder. 

(Doorschijnend) wit reflectiescherm

Een mooie, zachte reflectie creëren? Dan is het doorschijnende reflectiescherm een goede keuze. Het wordt vaak gebruikt bij hard en direct licht, denk aan zonlicht of harde kunstlichtbronnen. Het doorschijnende materiaal helpt harde schaduwen en scherpe contrasten te verminderen. 

Het witte reflectiescherm creëert een zachter en natuurlijker beeld. Dit is minder intens dan een reflectie van een zilveren of gouden scherm. Hierdoor is een wit reflectiescherm ideaal voor het verzachten van schaduwen zonder het onderwerp te overbelichten.

Zwart reflectiescherm 

In tegenstelling tot wit of zilver zorgt een zwart reflectiescherm juist voor het absorberen van licht. Dit kan helpen om ongewenste schitteringen en reflecties te verminderen, vooral in situaties met veel omgevingslicht. Bij veel omgevingslicht moet u denken aan fel zonlicht maar dit kan ook een kunstmatige lichtbron zijn.

Zilveren reflectiescherm  

Het zilveren reflectiescherm versterkt een harde en contrastrijke reflectie. Dit is toepasselijk voor zwart wit fotografie. Het reflectiescherm kan het licht met hoge intensiteit reflecteren. Hierdoor zijn ze nuttig in situaties met weinig licht of wanneer er een sterke lichtbron nodig is. Ook springen de details er beter uit en wordt er definitie aan het onderwerp toegevoegd.

Gouden reflectiescherm

Op zoek naar een warme reflectie? Dan is een gouden reflectiescherm een goede keuze voor uw type fotografie, bijvoorbeeld voor portretfotografie. Het geeft de huidtint een gezonde, zonnige gloed. 

Groen of blauw reflectiescherm

Reflectieschermen met een groene of blauwe frame worden minder vaak gebruikt in traditionele fotografie. Ze hebben namelijk specifieke toepassingen waar ze zeer nuttig kunnen zijn. Veelal worden ze als green- of blue screen gebruikt. De groene of blauwe achtergrond kan dan veranderd worden in de gewenste achtergrond. Dit is een veelgebruikte techniek in film- en videoproducties.

Maak uw fotostudio compleet met…

Naast reflectieschermen hebben we ook diverse andere producten voor studiofotografie. Zo kunt u bij UwCamera ook terecht voor flitsparaplu’s, (soft)boxen, beauty dish en reflectoren, snoots, achtergronden, achtergrondhouders, LED-sticks, LED-lampen, lampen en flitsbuizen, lampstatieven en grijskaarten. Kortom: alles om studiofotografie zo professioneel mogelijk uit te voeren. Heeft u vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op.