Filter

close
0
Onbeperkt
Octaboxen
Weergave:


Bezig met laden...
  • local_shipping Vandaag besteld, de eerstvolgende werkdag verzonden
  • euro_symbol Gratis verzending vanaf ā‚¬ 50,00
  • place Verzending vanuit ons eigen magazijn in Nederland

Octaboxen

Binnen de studiofotografie maakt men ook vaak gebruik van een octabox. In essentie is het eigenlijk een softbox maar dan net anders. Het biedt diverse voordelen voor de belichting van studiofoto’s. Wat de toegevoegde waarde van een octabox is, zult u weten na het lezen van dit artikel.

Toegevoegde waarde van een octabox

De octabox heeft een bijzondere vorm, hij is namelijk achthoekig. Hierdoor verspreidt de octabox meer natuurlijk ogend, ook wel zachter licht. Dit is te vergelijken met natuurlijk licht, zoals zonlicht of daglicht. Ook is het een meerwaarde dat de octabox voor veel verschillende 
(studio) fotografische stijlen te gebruiken is. Bijvoorbeeld portret-, mode- en productfotografie. 

Naast een meer natuurlijke belichting heeft u ook meer controle over het licht met een octabox. Dit is handig bij het creëren van specifieke lichteffecten of als u bepaalde aspecten van het onderwerp wilt benadrukken. Voldoende voordelen dus!

Octabox vs. softbox

Is een octabox nu hetzelfde als een softbox? Nee. Maar het heeft wel vergelijkbare eigenschappen. Uiteindelijk gaat het bij beide om de juiste verspreiding van het licht. Een softbox is echter vierhoekig, terwijl de octabox natuurlijk achthoekig is. Naast de octabox en softbox hebben we ook nog een hexadecagon softbox, octadecagon softbox en lantern softbox in ons aanbod. Stuk voor stuk verschillende vormen die ieder op hun eigen manier voor de gewenste verspreiding van het licht zorgen. 

Ons aanbod in octaboxen 

UwCamera heeft diverse octaboxen in het assortiment. Ook hebben we verschillende groottes van de FLEX Octaboxen. Maar ook voor een Honeycomb Grid voor een octabox en een flitsparaplu kunt u bij ons terecht. 

Bekijk ook onze andere studiofotografie producten 

Naast octaboxen hebben we diverse andere producten voor studiofotografie. Zo kunt u bij UwCamera ook terecht voor flitsparaplu’s, beauty dish en reflectoren, snoots, achtergronden, achtergrondhouders, LED-sticks, LED-lampen, lampen en flitsbuizen, lampstatieven en grijskaarten. Met deze producten kunt u uw studiografie zo professioneel mogelijk beoefenen. Heeft u nog advies nodig of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.